بدینوسیله پایگاه اینترنتی ...
سلام دوستان گلم امروز آموزش...
کیک قاشقی (تجربه ای متفاوت د...
سلام به دوستان همیشگی قمر د...
سلام\r\n\r\nعیدتان مبارک و سال ۹۵...
بنام خدا\r\n안녕하세요...\r\nدرس ۲۵\r\n...
سرویس خودرو

Featuring Top 1/%cat_% of دفترچه یاداشت ها و خاطرات

vb

حلوای اُماج

سلام به همه ی دوستان عزیزم

یکی از دوستان خیلی خیلی عزیزم که قبلا با هم همکار هم بودیم، یک دستور ویژه برای حلوا بهم داد و مرحله به مرحله عکس و توضیحاتش ر از طریق تلگرام برام ارسال کرد.

این حلوا اسمش اُماج هست  و بی نهایت لذیذ و خوش خوراک هستش. و یک بار که قبلا به واسطه ی همین دوستم از این حلوا خوردم، هنوز طعم و ویژگی خاص دونه های آردش، زیر زبونم مونده 🙂  گرچه کمی سخته، اما امیدوارم با توضیحات کامل این پست، یکبار امتحان کنید و ازش لذت ببرید.

با تشکر از معصومه ی عزیزم که این آموزش رو برام ارسال کرد و من دقیقا متن نوشته هاشو براتون میذارم:

اول شش لیوان دسته دار ارد رو الک کردم:

حلوا

آرد الک شده داخل سینی بزرگ

بعد با آبپاش یا با دستت رو اردها اب بپاش. آروم آروم آرد رو زیرو رو کن طوری که همه جا یکدست خیس بشه.

به این شکل:

طرز تهیه حلوا

بعد آرد که حالا کاملا مرطوب شده رو بین دو کف دست باید خوب به هم بسایی که تا گرمای دستت  باعث تغیر رنگ آرد بشه. آخر سر مثل آرد سوخاری میشه تقریبا. شکلش هم شبیه آرد سوخاری میشه. حدود چهل پنجاه دقیقه باید آردها با کف دست و فشار به هم سایده بشن:

مراحل تهیه حلوای مجلسی

آموزش تصویری تهیه حلوا

نهایتا میشه به این شکل:

طرز تهیه حلوای خوشمزه

حالا این آرد ساییده  شده رو داخل یه آبکش استیل  و اگه استیلنبود با آبکش پلاستیکی هم میشه،  میریزیم توی آبکش، باز دوباره با فشار دست همه ی آرد رو از آبکش رد میکنیم و آخر سر دونه های درشت آرد که تو آبکش مونده که یه مقدار کمی معمولا می مونه اونا رو تو یه سینی جداگانه میذاریم.

الان یک آرد داریم که از صافی رد شده. و یک آرد که دونه درشت ها بودن. به این دو میگن اُماج.

هر دو آرد یا همون اماج ها که حاضر شدن، یعنی هم آرد ریز و هم آرد درشت،  هر دو رو جداگانه توی سینی پهن میکنیم  من خودم دوست ندارم زیاد خشک بشه حدود سه چهار ساعت میزارم تا هوا بخوره و یه کم از حالت مرطوب خارج بشه ولی اگه خواستین میتونین بذارین آرد ها کف سینی کاملا خشک بشن و بعد آرد های خشک رو داخل ظرف در بسته ریخته در موقع نیاز استفاده کنید.

این طرز تهیه ی اوماج بود.

مواد اوماج رو داخل ظرف در بسته میتونین نگه دارین که هر وقت لازم داشتید باهاش حلوا درست کنید.

این اماج ریز :

اماج ریز

این هم اماج درشت. که هر دو خیلی کم گذاشتم خشک شدن:

اماج درشت

و اما حالا طرز پخت حلوای اماج:

برا این مقدار اماج که با شش لیوان آرد درست کردیم، دو لیوان روغن جامد رو توی یه ماهیتابه بزرگ ریخته یه کم که داغ شد اول اماج درشت رو میریزیم زیر شعله گاز رو کم میکنیم مدام هم میزنیم تا خوب تغییر رنگ بده و سرخ بشه بعد اماج ریز رو روی همون درشتها که سرخ شده میریزیم همه رو مخلوط کرده و خوب اماج ها رو تفت میدیم طوری که  آخر سر ، اماج های ریز هم مثل اون درشتها سرخ رنگ بشن.

برای این میزان آرد، از قبل چهار لیوان شکر رو با هشت لیوان آب میزاریم بجوشه. نباید شربت قوام بیاد. فقط بجوشه. بعد مقداری زعفران حل شده و یک استکان گلاب در صورت دلخواه رنگ حلوا که تو لوازم قنادی ها هست به مقدار خیلی کم به شربت اضافه میکنیم.

اماج که سرخ شده و حالا شربت آمده شده رو روی اماج میریزیم و مرتب  هم زده تا شربت جذب اماج بشه. اگه اخر کار دیدید اماج هاتون خوب باز نشده میتونید یه کم اب و گلاب دوباره اضافه کرده دوباره جذب حلوا بشه و آخرکار یه پارچه تمیز رو چند تا زده به صورت دم کن روی تابه گذاشته میزاریم حدود بیست دقیقه حلوا با بخار خودش دم بکشه بعد شعله رو خاموش میکنیم.

و بعد همون طور که داغ هست حلوا رو یه طرف ماهیتابه جمع کرده با کفگیر به این شکل داخل ظرف مورد نظر میزاریم:

حلوای خوشمزه ی اماج

حلوای جدید

با این مقدار آرد، ۱۵ بشقاب (پیش دستی) حلوا آماده شد. دونه های ریز و درشت آرد توی این حلوا واقعا موقع خوردن حس خوبی رو به شما هدیه میدن.

پروانه

نگاشته شده توسط پروانه جهت دنبال کردن ایشان روی کلیک کنید در حال حاضر ایشان تعداد 258 مقاله ی منتشر شده دارند
پروانه درباره خودش چنین می گوید : میخواهم سبک باشم... سبک شوم... آنقدر که با ملایم‌ترین نسیم به پرواز درآیم...

تا این لحظه به جز شما 861 بازدید کننده دیگر این مقاله را خوانده و ۱۰ دیدگاه برایش نوشته اند لطفا شما هم نظر خودتان را بنویسید
مطالب زیر هم میتونه براتون جالب باشه

نظر شما چیه ؟

نظرات شما را حتما خواهیم خواند

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  


vb

آخرین فعالیت ها