بدینوسیله پایگاه اینترنتی ...
سلام دوستان گلم امروز آموزش...
کیک قاشقی (تجربه ای متفاوت د...
سلام به دوستان همیشگی قمر د...
سلام\r\n\r\nعیدتان مبارک و سال ۹۵...
بنام خدا\r\n안녕하세요...\r\nدرس ۲۵\r\n...
سرویس خودرو

Featuring Top 1/%cat_% of دفترچه یاداشت ها و خاطرات

vb

ناهار امروز (قیمه کدو+ پلوی۳رنگ)

دوستان عزیز و خوانندگان گرامی مجله اینترنتی قمر، سلام

امروز برای ناهار قیمه کدو درست کردم، برای طبخ این غذا، مواد زیر را آماده کردم:

پیاز داغ (یک پیاز متوسط – رنده شده)

گوشت گوسفندی  (قیمه شده)

رب (یک قاشق غذاخوری سر خالی)

پودر لبو (۲ قاشق غذاخوری سرخالی) طرز تهیه ی پودر لبو را اینجا بخوانید.

لپه (نصف لیوان – لپه ها رو از شب قبل خیس کردم (یا می تونید از چند ساعت خیس کنید) داخل آب ولرم و آب لپه ها رو ۲،۳ بار عوض کردم- در آخر لپه ها را روی صافی ریختم تا کاملا آبشون گرفته بشه)

کدو سبز (یک عدد کدو سبز بزرگ – پوست گرفتم و حلقه حلقه کردم)

ادویه شامل : نمک و زردچوبه و دارچین و گرد لیمو عمانی ( یا لیمو عمانی )

روغن (۲ قاشق غذاخوری سر خالی برای خورشت و ۲ قاشق غذاخوری برای پلو)

البته من سیب زمینی سرخ نکردم:

چون فعلا سرخ کرده ها رو تحریم کردیم. شما اما اگر دلتون خواست که حتما میخواد سیب زمینی را هم خلالی برش بزنید و در روغن داغ و کم، روی حرارت ملایم سرخ کنید و در ابتدای کار قبل از گرم شدن روغن زردچوبه به روغن اضافه کنید و در اواخر سرخ شدن سیب زمینی های خلالی، کمی نمک اضافه کنید.

برای رنگ کردن پلو این بار هم اصلا از زعفران استفاده نکردم: فقط از یک قاشق غذاخوری سرخالی پودر لبو خشک و زرچوبه استفاده کردم. تا پلویی سفید، زرد طلایی و صورتی پر رنگ داشته باشم.

طرز تهیه خورشت قیمه کدو با راز و رمزهای شخصی من:

– پیاز را در ۲ قاشق غذاخوی سرخالی روغن که داغ شده بود ریختم و  تفت دادم تا شیشه ای و شفاف بشه، کمی نمک و کمی زردچوبه زدم و گوشت ها رو اضافه کردم و یکی دور هم زدم و درب ظرف رو گذاشتم تا گوشت با پیاز و آب خود گوشت، نیم پز بشه.

– بعد از ۵ دقیقه، لپه ها رو اضافه کردم و با گوشت و پیاز تفت دادم. تا لپه ها بعد از پخت وا نرن و له نشن.

– حرارت کم باشه و تند تند هم بزنید که لپه ها به کف قابلمه نچسبن. بعد یک قاشق غذاخوری سرخالی رب اضافه کردم و بعد از یکی دو بار هم زدن، شعله را خاموش کردم و با حرارت خود قابلمه تند تند هم زدم تا رب کمی سرخ بشه (نکته ی مهم —->) بعد از لحظاتی باز حرارت رو روشن کردم و روی درجه خیلی کم قرار دادم، و مجددا تند تند هم زدم تا ته نگیره. تا کمی رنگ رب تغییر کرد. دوباره حرارت رو خاموش کردم و هم زدم، علت این کارم این بود که میخواستم رب در حرارت زیاد سرخ نشه، چون برای سلامتی مضره، و هم اینکه اگر رب را تفت ندین، خورشت خوش رنگ و لعاب دار نمیشه. پس دو بار حرارت را خاموش و لحظاتی روشن کردم و با حرارت خود قابلمه رب را تفت دادم.

– حالا ۲ لیوان و نصفی آب جوش داخل قابلمه ریختم. و شعله را زیاد کردم تا جوش بیاید و بعد از چند دقیقه ( ۲-۳ دقیقه) شعله را روی متوسط قرار دادم و بعد از نیم ساعت شعله را کم کردم تا خورشت کاملا جا بیفته و اون ۲ لیوان و نصفی آب جوش، بشه ۱ لیوان! (حدود یک ساعت و نیم الی ۲ ساعت)

– معمولا در این مرحله دیگران کدو ها  را بعد از شستن و پوست گرفتن، برش های عمودی یا حلقه ای میزنن و سرخ می کنند و بعد در نیم ساعت  یا ۲۰ دقیقه ی آخر طبخ خورشت، کدوهای سرخ شده رو به خورشت اضافه میکنند.

کباب کردن کدو ها به جای سرخ کردن کدو ها : اما من چون میخواستم سرخ کرده ها رو تا جایی که امکان داره حذف کنم( به جز کمی تفت دادن پیاز در ابتدا و کمی دادن رب به اون روشی که توضیح دادم) کدوها را بعد از پوست گرفتن و حلقه حلقه کردن ( عرض حلقه ها ۱.۵ سانت) به سیخ کشیدم و کمی نمک و فلفل زدم و روی شعله ی بزرگ گاز در حالی شعله تا آخر زیاد بود، در ارتفاع ۲۰ سانتی متری آتش، هر طرف کدوها را ۱۰ دقیقه کباب کردم. بعد ازسیخ خارج کردم و گذاشتم کنار.

– من لیمو عمانی نداشتم توی خونه، شما اگر دارید دو سه تا لیمو عمانی را بشویید و کمی خیس کنید و با چنگال سوراخ کنید و داخل خورشت بیندازید. من از گرد لیمو عمانی استفاده کردم. فقط یه ذره اضافه کردم. چون رب خودش ترش هست. پس کمی گرد لیمو عمانی رو به علاوه ی پودر لبو داخل خورشت ریختم (نیم ساعت آخر)

در نیم ساعت آخر پخت ( یعنی بعد از یک ساعت که از پخت خورشت گذشته بود ) کدوها رو در سطح خورشت چیدم و در این مرحله نمک غذا رو اندازه کردم. و نوک قاشق چایخوری دارچین روی کدوها پاشیدم و درب خورشت رو گذاشتم. و بعد از نیم ساعت ، شعله را خاموش کردم.

دارچین عطر واقعا عالی ای و استثنایی ای به خورشت قیمه میده. البته در اواخر پخت یا موقع سرو روی خورشت. البته پودر دارچین خورشت رو تیره میکنه. می توانید از چند عدد چوب یا قلم دارچین استفاده کنید در انتهای پخت و در موقع سرو، چوب ها و قلم ها را از داخل خورشت جدا کنید.

نکاتی برای سلامت و خوشمزه بودن خورشت:

۱- همون طور که میدونید حرارت زیاد و دوباره و چندباره گرم کردن غذا به سلامت غذا ضرر میزنه. پس خورشت را روی حرارت کم و در زمانی طبخ کنید که بعد از جا افتادن خورشت و خاموش کردن شعله، قرار باشه خورشت را سرو کنید. این بهترین حالت برای سلامت بودن غذاست.

۲- و همانطور که گفتم از نمک و روغن و رب خیلی کم استفاده کردم که اینها هم فاکتورهای مهمی هستند.

۳- یک نکته هم از قول مامانم که ایشون گفتن خورشت ها رو حداکثر یک یا دوبار هم بزنید(از زمانی که اب خورشت اضافه میشه). چون زیاد هم زدن خورشت در طعع خورشت اثر میذاره.

۴- راستش روغن انداختن خورشت اصلا به معنای استفاده ی زیاد از روغن نیست. روغن را کم بریزید، در عوض خورشت را در مدت زمان کافی و روی حرارت خیلی کم بپزید، روغن می اندازد برایتان! اما یک فوت میخواهم یادتون بدم برای روغن انداختن خورشت خصوصا برای مهمونی ها، در ده دقیقه ی پایانی پخت خورشت، یک قالب یخ کوچک بندازید داخل خورشت. یخ روغن خورشت را جذب میکند می آورد در سطح خورشت. این فوت رو از قول مامانم نوشتم.

۵- تفت دادن رب هم خیلی مهمه در طعم و رنگ و لعاب خورشت ، اما سعی کنید به همون روشی که گفتم و با صبر و آرامش ، روی حرارت ملایم و یک زمان خیلی کم رب را تفت بدید تا رنگش تغییر کنه.

۶- و دیگه اینکه راستش استفاده از ادویه هایی با عطر غالب و نا بجا خورشت رو زیاد جالب نمیکنه: ادویه ساده و عالی برای خورشت قیمه همان نمک و زردچوبه و گرد لیمو عمانی و فقط قدری دارچین در اواخر پخت هستند به نظر من.

و اما درباره پختن و رنگ کردن پلو:

خیساندن برنج: برنج رو دو سه بار شستم تا آبش تمیز شد. بعد و درحالی که روش آب ریخته بودم به اندازه ای که یک سانت آمده بوده روی برنج ها به  ازای هر پیمانه برنج ۱ قاشق چایخوری سرخالی نمک بهش زدم و هم زدم تا ۲۰ دقیقه خیس خورد.

پختن برنج: بعد به ازای هر پیمانه برنج یک قاشق سرخالی روغن اضافه کردم و گذاشتم روی شعله زیاد تا داغ شد هم زدم تا روغن داغ باهاش قاطی بشه. جوش که اومد کمی هم زدم . چون روغن گرم میشه ، دیگه برنج به قابلمه نمیچسبه. پس گذاشتم روی حرارات کم جوشید تا آبش کشیده شد. بعد یک بار هم زدن و برنج رو مثل یک تپه وسط قابلمه درست کردم. و حرارت رو کم کردم و درب قابلمه رو گذاشتم تا دم بکشه.

رنگ کردن برنج:

رنگ صورتی پر رنگ با پودر لبو : قبلا در این پست طرز تهیه ی لبوی خشک شده را آموزش دادم. و گفتم می شود از لبو به عنوان جایگزینی برای زعفران و رب دو متریالی که یکی گران است و هم مصرف زیادش توصیه نمی شود، استفاده کرد.  از اون پودر لبوها که از زمستان هنوز کمی باقیمانده بود، یک قاشق غذاخوری ریختم داخل یک کاسه و روی ان آب جوش ریختم فقط به قدری که پودر لبوها خیس بشن و نه زیاد تر:

طرز تهیه قیمه کدو- رنگ برنج - برنج صورتی- برنج طلایی بدون زعفران - کدو کباب شده

و بعد برنج دم کشیده و داغ را ریختم داخلش و خوب مخلوط کردم:

طرز تهیه قیمه کدو- رنگ برنج - برنج صورتی- برنج طلایی بدون زعفران - کدو کباب شده (۵)

رنگ زرد طلایی بدون زعفران : داخل یک پیاله ی دیگه هم نصف قاشق چایخوری زردچوبه ریختم و نوک قاشق چایخوری هم کره اضافه کردم (که میشه کره را اضافه نکنید) بعد برنج دم کشیده و داغ رو ریختم داخلش و خوب مخلوط کردم:

طرز تهیه قیمه کدو- رنگ برنج - برنج صورتی- برنج طلایی بدون زعفران - کدو کباب شده (۱)

طرز تهیه قیمه کدو- رنگ برنج - برنج صورتی- برنج طلایی بدون زعفران - کدو کباب شده (۲)

نکته: برنج رنگ شده با لبو در همین حالت برای تزئین روی دیس برنج قابل استفاده است. اما برنجی را که با زردچوبه رنگ کردم ریختم داخل قابلمه البته یک گوشه ریختم تا کمی در زمان باقی مونده باز هم دم بکشه و طلایی بشه. بخاطر همین کمی برنج زرد با سفید قاطی شده داخل تصاویر.

در نهایت سفره رو چیدم و غذا رو کشیدم، بفرمایید ناهار.

    طرز تهیه قیمه کدو- رنگ برنج - برنج صورتی- برنج طلایی بدون زعفران - کدو کباب شده (۴)

طرز تهیه قیمه کدو- رنگ برنج - برنج صورتی- برنج طلایی بدون زعفران - کدو کباب شده (۳)

طرز تهیه قیمه کدو- رنگ برنج - برنج صورتی- برنج طلایی بدون زعفران - کدو کباب شده (۴۴)

پروانه

نگاشته شده توسط پروانه جهت دنبال کردن ایشان روی کلیک کنید در حال حاضر ایشان تعداد 258 مقاله ی منتشر شده دارند
پروانه درباره خودش چنین می گوید : میخواهم سبک باشم... سبک شوم... آنقدر که با ملایم‌ترین نسیم به پرواز درآیم...

تا این لحظه به جز شما 442 بازدید کننده دیگر این مقاله را خوانده و ۶ دیدگاه برایش نوشته اند لطفا شما هم نظر خودتان را بنویسید
مطالب زیر هم میتونه براتون جالب باشه

نظر شما چیه ؟

نظرات شما را حتما خواهیم خواند

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  


vb

آخرین فعالیت ها